Blomsterbomber fra engrosmarkedet!

Jeg var på engrosmarkedet for blomster i dag, og det var så godt å gå der mellom blomster at jeg tenkte dere også ville like å bade litt i farger og fryd :)

Riddersporer i den vakreste blåfargen
Klematis er nok for mange en uventet snittblomst, men SÅ fin!
Roser, kjente og kjære

Snittavdelingen er jo den mest blomstrende, så vi startet der. Det er altså slikt et privilegium å se hva blomsterbutikkene kan handle inn! SÅ mye fint!

Våååår! Gåseunger, man må jo bli glad!
Liljer, jeg liker så godt at de har fargespill

Så til potteplantene… Og her må jeg si jeg holdt mest fokus på planter som kan takle litt utevær. Etter at de er herdet, og så fremt jeg passer værmeldingen og tar de inn om det blir for ille.

Les her om hvordan herde blomster på våren. For altså, nei det går ikke bra å bare slenge noe ut fordi om hun derre Moseplassdamen tilsynelatende gjør det, for det gjør hun altså ikke ;)

Både Helleborus/ julerose og mange primula er gode vårblomstrer som takler litt vinglete og småkjølig vær. De kan faktisk takle nok kulde til at de kan bo ute om vinteren! Helleborus orientalis (som dette er en hybrid av) takler H5, og primula veris (den vanlige) tåler enda mer. Akkurat primulaen på bildet over er en hybrid, og jeg er litt usikker på herdigheten, men den overlevde da på Nordstrand, om en ikke akkurat stortrivdes.

primula obconica, begerprimula, rosa blomster

Begerprimula, Primula obconica, er en annen art av primula. Jeg aaaner ikke hvor herdige de er for lav temp, trolig ikke så veldig, men de er visst ganske tøffe og gode som sommerblomster iallefall. Og søte inne som de jo er ment for nå :) Denne er forresten norskprodusert, av Hanevold gartneri.

Dette er en annen norskprodusert sak. Og her kaaaan det jo hende du synes jeg blander vår og jul litt vel mye sammen ;) Men sannheten er at alpefiolfamilien er absolut smashing planter for både vår og høst også, for de takler lave temperaturer. Dette er fylte frynsete cyclamen persicum fra Vollen gartneri. Utrolig fine!

Og så var det masse med de mer innlysende vårblomstene, som perleblomster, stemor, vårlyng, pinseliljer, ruteliljer, snøklokker, vårblomstrende iris og krokus. Det siste av det hysterisk sjarmerende slaget som så gjerne ville opp og ut her i verden, den formelig kastet seg ut av hyllen :)

Har du lyst til å se mer fra engrosmarkedet så stikk innom Moseplassens instagram-story. Der ligger det blomster og venter på deg :)

Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her